VASKEINSTRUKSER

Når du kjøper klær med personlig trykk så ønsker du selvfølgelig at det skal holde best mulig, og unngå sprekker eller at trykket løsner. Ved å følge disse vaskeanvisningene vil du skåne klærne og trykket best.

1. Vask klærne på vrangen

Det er et veldig kjent vaskeråd at man skal vrenge klærne før vask. Ved å gjøre dette bevarer man fargen bedre , og overflaten på klærne holder seg pene. Dette er ekstra viktig når det er trykk på klærne, slik at trykket ikke gnis mot trommelen i vaskemaskinen eller andre ting der inne.

2. Vask på lav temperatur

Klær med trykk skal ikke vaskes over 40 grader, men vi anbefaler at du holder deg til 30 grader. Hvis klærne er normalt brukt blir de rene også på lave temperaturer. Unngå bruk av vaskemidler med blekemiddel, og skyllemiddel.

3. Ikke bruk tørketrommelen

Tørketrommelen egner seg ikke for klær med trykk da den er mer hardhendt enn vaskemaskinen. La klærne lufttørke, eller bruk tørkeskap som ikke har for høy varme.

4. Heng opp klærne med en gang etter vask

For å unngå at klærne blir krøllete eller begynner å lukte bør man alltid henge det opp med en gang. For klær med trykk er dette enda viktigere da trykket kan knekke hvis det er krøllet sammen. Hvis klærne er nye er det også en fare for at trykket klistrer seg sammen og ikke går an å rette ut uten at det blir ødelagt.

5. Aldri stryk rett på trykket

Trykket smelter hvis du legger strykejernet rett på merket. Derfor bør du stryke klærne på baksiden, og passe på at du ikke har på for høy varme. Har du et plagg hvor trykket har løsnet litt, så kan du legge et bakepapir over trykket og presse strykejernet på området som har løsnet. Hold jevnt trykk i 15 sekunder og la det kjøle seg ned før du sjekker om det har festet seg. Pass på temperaturen på strykejernet. Det bør holde 160 grader som ofte er middels varme på strykejernet.